3/12/2017

Komeissa maisemissa - Interlaken


Lauantaina pääsin ensimmäistä kertaa kunnolla vuorille ja pois Zurich-järven rannalta, kun oli ESN-Wädenswil -retken aika. Wädenswilin vaihtareille suunnatulla retkellä mukana oli minä, koordinaattori ja hänen tyttöystävänsä. Onneksi laatukorvaa määrän ja oli onnistunut reissu - eikä vähiten sään puolesta. Ensimmäiset kaksi kuvaa matkanvarrelta Interlakeniin.



Aamukahvin pääsin nauttimaan Brienzin idyllissä - 500 asukkaan kylä järvenrannalla, vuoren kupeessa. Ollappa mökki noissa maisemisssa. Brienzin juttu on puuveistely, alemman kuvat kilpparit kelpais pihakoristeiksi.



Eka pysähdys parin kilometrin jälkeen.
Leppoisan aamukahvin jälkeen oli aika kivuta Harder Kulmin näköalatasanteelle. Näin talviaikaan vuoristorata suoraan kaupungista näköalapaikalle oli suljettuna, joten ei auttanut kuin taapertaa viiden kilometrin matka ylös. Patikoimiseen ja korkealla merenpinnasta oloon tottumattomalle teki tiukkaa jaksaa loppuun asti, mutta jaksoin! Huipulla oli voittajaolo ja alastulo sujui leikiten. Päivän päätteeksi nautittiin vielä iltakahvit Interlakenin kaupungissa tornihotellin kattoterassilla. Mainio päivä.

Väsyneet kiipeäjät.


Vuoristojunalla matka olisi taittunut 10 minuutissa, toisaalta rata oli niin jyrkkä, että olisi ehkä pelottanut.


Fiilis maalissa.

Tämän lähemmäksi näköalatasateen reunaa en uskaltanut.




Iltapäiväkahvimaisema.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti