4/04/2015

Kuolleita kenguruita tienlaidassa

Sydneystä otettiin sunnuntaina suunnaksi Blue Mountains, matkalla pysähdyttiin eläinpuistoon moikkaamaan kenguruita ja koalia. Oli ehkä elämäni kuumottavin ajomatka ajaa Sydneyn keskustasta pois tunneleita pitkin. 80kilometriä tunnissa kapeaa tunnelia oli pelottavaa ko päässä pyöri vaan ajatus,että mitä jos joku täällä kämmää ja kuollaan kaikki. Ajaminen täällä kapeita vuoristoteitä tai vuorostaan isompia teitä vielä isompien rekkojen kanssa on oikeasti pelottavampaa kuin Suomen pahimmat talvikelit ikinä. 
Koalat on vaan aina yhtä söpöjä.

Vompatti päiväunilla.
Ei taas kuvat ja teksti liity toisiinsa yhtään, mutta kerron kuitenkin vielä muutaman asian joihin olen viime päivinä ajaessa kiinnittänyt huomiota. Suomessa laki ajovalojen päällä pitämisestä myös valosan aikaan on oikeasti hyvä, nimittäin se helpottaa vastaantulijoiden huomaamista huomattavasti. Täällä vastaavaa pakkoa ei ole, enkä siksi uskalla ohittaa pitkää rekkaa edes pitkällä suoralla koska vastaantulijat ilmestyy kuin tyhjästä kuuman ilman väreillessä suoran toisessa päässä. Lisäksi tällä viikolla olen nähnyt kolme kuollutta kengurua tienlaidassa ja aivan liian monta kuolonkolarista muistuttavaa ristiä kukkineen. 

***

Vähän meikäläistä ahkerammin blogiansa päivittelee reissukaveri Denize, jonka blogi löytyy täältä. Denize kirjottaa sekä englanniksi että tanskaksi samat asiat ja sieltä löytyy enemmän kuvia meän reissusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti