12/08/2014

Uimassa delfiinien kanssa

Viime keskiviikkona oli taas onnellisuus huipussaan - pääsin uimaan delfiinien kanssa! Iso-A jo tuumas mamalle, että Miiahan on jo saanu syöttää delfiiniä, eikö se riitä? Ei todellakaan, delfiineihin ei kyllästy koskaan.
Melkein itkin onnesta tuota hyppelyä katellessa.  ©RockinghamWildEncounters
Päivän loistavuudesta kertoo ehkä parhaiten se, etten saa oikein muodostettua järkeviä lauseita koko hommasta - pää on vain täynnä onnellisuushöttöä ko vaan muisteleeki tuota keskiviikkoa! Ei sitä tunnetta, kun delfiini ui vain metrin päässä tai hyppelee elokuvamaisesti veneen perässä, voi sanoin kuvailla. 
Näin me snorklailtiin ja katteltiin delfiinien menoa veen alla ja päällä.  ©RockinghamWildEncounters
Ei me sentäs iteksemme delfiinien kanssa uimaan menty, vaan Ninni oli buukannu reissun  Rockingham wild encountersilta. Ja kyllä tää firma ansaitsee vuolaat kehut sillä kaikki oli varusteista ja lounaasta palveluun erittäin hyvää. Kaikki työntekijät oli mukavia ja ihan selvästi tekivät työtä sydämellä, tosin kukapa ei jos sais työskennellä delfiinien kanssa.
Päivän ilmeet.  ©RockinghamWildEncounters
Koska meikäläisen sisällä asuu se viherpiipertäjä, oli tämä reissu monella tapaa mieleinen. Delfiinit, joita nähtiin, on oikeasti villejä ja vapaita tekemään mitä lystää. Päivän aluksi meille kerrottiin, että delfiinien löytämisessä saattaa mennä tunti, kolme tai vaikka viisi mutta heti ei olla luovuttamassa. Meillä kävi tuuri ja ei tainnu mennä tuntiakaan ko delfiinit oli bongattu ja ekat ryhmät vedessä.
Kurkistus delfiinien päivään. ©RockinghamWildEncounters
Delfiineihin ei saanut koskea ja muutenkin meitä opastettiin, kuinka käyttäytyä niiden läheisyydessä. Uinti oli lähinnä lillumista pinnassa, jotta delfiinit ei säikähdä. Parhaimmillaan meidän alla uiskenteli yhtäaikaa kuusi delfiiniä ja päästiin jopa kuulemaan niiden ääni. 
Vähän jänskättiki. Tää on cee Ninni.
Haluaisin kertoa vaikka mitä tuosta päivästä mutta ei vaan pysty, en saa aikaseksi järkeviä lauseita ko kaikki on vaaleanpunasta hattaraa. Järkevämmin (ja englanniksi) kirjotettuna löytyy vaikka mitä faktaa tuolta delfiiniuinnin nettisivuilta. Siellä lukee mistä kaikki sai alkunsa, on lissää kuvia delfiineistä ja näkyy kerrottavan, että nääki on voittanu ekoturismipalkintoja.
Tääki on cee Ninni.
Tiivistetysti sanottakoon, että tämä oli yksi elämäni onnellisimmista päivistä.

***

Thanks Rockingham Wild Encounters for a amazing day with dolphins! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti