1/16/2015

Päivä 115 ja Adelaide

Adelaidesta olen kotiutunut jo viikko sitten mutta aika tuntuu paljon pidemmältä. On ollut niin paljon tekemistä ja menoa ja sitä myöten iltaisin mahoton väsymys. 
Täsä meikä, Aino ja Second Valley. 
Adelaide-matkakaverina toimi Aino, jonka au pair -aika on nyt ohi ja suuntana koti-Suomi. Matkakohteeksi valikoitui Adelaide, koska kummallakin oli suunnitelmissa Sydney myöhemmin ja Alice Springs - Uluru alueella on tähän aikaan vuodesta aivan liian kuuma. Adelaide ei pääse kivoimpien kaupunkien listan kärkeen, mutta oli mukava nähdä lisää Australiaa.
Kauemman kallion takaa löytyi paikka, josta hyppiä kalliolta veteen. Tällä kertaa en uskaltanut. 
Adelaidessa majoituttiin hostmaman Veljen luona. Viikonloppuna Veljellä oli vapaata ja hän lähti meille turistioppaaksi maaseudulle eli lauantaina ajettiin Second Valleyyn ja sunnuntaina Barossaan viinitiloille. Lisäksi säästettiin pitkä penni syömällä dinnerit kotona Veljen kanssa - me kokattiin lihapullia, se opasti sushin teossa.
Adelaide hillsit toi mieleen tunturit, tosin ilman lunta.
Adelaidessa luonto oli paljon vehreämpää entä Perthissä ja hillsit antoi oman tunnelmansa maisemalle. Itseasiassa nuo mäet toi mieleen tunturit, iski vähän koti-ikävä ja himo kelkkailemaan ja laskettelemaan. Samalla tunsin suurta onnellisuutta siitä, että olen täällä ja saan nähdä tällaisia paikkoja. Melkein itkin sekä ikävästä että onnesta. 
Sen lisäksi, että maisema - ja mutkaiset tiet - muistutti tunturilappia, oli osa maisemista epätodellisia. Siis sellaisia, joita näkee vain elokuvissa eikä voi käsittää että semmosta oikeasti on jossakin. Kuten pienenä oli vaikea käsittää, että jossain on kesäöisin pimeää.
Turistiselfie ja turisti ottamassa selfietä. 
Kuvia ja asiaa Adelaidesta on enemmänkin mutta eiköhän tämä riitä alkuunsa.
Täydellinen dinneri.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti