1/29/2015

Sairastuvalta päivää

Ei ole kuulkaa vesirokko maailman helpoin tauti, jos potilaana on tavallista heikommalla immuunijärjestelmällä varustettu, muutenkin ihottumista kärsivä poika. Molemmat pojat on tosiaan vesirokossa, ensimmäiset näpyt tuli viikko aikaa ja siitä ollaanki kärsitty koko porukka - siis pojat vesirokossa ja me maman kanssa ollaan kärsitty mukana älytöntä kärtyä kuunnellessa.
Siellä se city on, jonku 15 kilometrin päässä suunnilleen.
Yleensä vesirokko (eli chicken pox) kestää vain viikon, mutta täällä pojat on toista viikkoa kipeänä. Pikku-A alkaa olla jo parempaan päin, mitä nyt muutama pahempi rakkula vaippa-alueella. Voi vain kuvitella, kuinka hiostava vaippa on ja sillä jätettiinkin eilen vaippa kokonaan pois. Pissoja onkin saanut siivota lattioilta muttei onneksi sängystä.
 Muutenkin kauheasti ihottumasta kärsivä Iso-A ei ole päässyt aivan helpolla, sillä sen keho ei ilmeisesti jaksa taistella virusta vastaan ja rakkuloita on enemmän ko laki sallii. Eikä siinä mitään että on rakkuloita, ne vain on niin helvetin kipeitä, ettei hän voi istua eikä kävellä kunnolla, saati pitää vaatteita päällä. 
 Huono, epämukava olo näkyy päälle kärtyämisenä, kiukutteluna, itkuna ja ilkeilynä, Tänään mama käväs kaupassa ja apteekissa puolen tunnin reissun, jonka aikana Iso-A itki täyttä kurkkua ovella mamaa ja jos yritin puhua mitään tai mennä ees lähelle, sain vihat niskaan. Sie et saa puhua mulle, sulla ei ole yhtään kavereita ja muuta mukavaa. Tuntuu pahalta ko ei voi kerta kaikkiaan tehä mitään.
Kipeitten lasten kanssa kotona, vaikkei töitä tarvi tehäkkään, on rankkaa eikä tässä voi ko toivoa, että pojat paranis äkkiä. Alkaa nimittäin ite kukanenki olla hermoraunio.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti