2/23/2015

Aussi stand uppia Fringe Worldissä

Torstai oli toimintaa täynnä, sillä suomitytön lähtiessä kotia kohti jäin vielä kaupunkiin treffaamaan erään Italiaanon kanssa. Siinäpä kerrassaan mielenkiintoinen kaveri, jonka kanssa ollaan puhuttu muun muassa kaivoksista, uskomisesta ja ilmastonmuutoksesta. 
 Tammikuun lopussa alkoi Perthin keskustassa Fringe World -festivaali, joka on ilmeisesti kulttuuria laidasta laitaan: elokuvia, teatteria, sirkusta, musiikkia, stand uppia. Melkein missasin koko festarin mutta onneksi Italiaano oli päättänyt, että tällä kertaa pelkän oluella istumisen sijaan mennään katsomaan stand uppia. 

 Aluksi olin vähän huolissaan, että ymmärränköhän yhtään mitään koko showsta, jos koomikot puhuu täyttä aussiaksenttia ja vitsit on aussien omia kulttuurisidonnaisia juttuja ja samaa huolehti Italiaano (hän on italialaisjuurinen aussi, ei aito italialainen). Huoli oli turha, sillä koomikot puhui ymmärrettävää englantia ja jutuista vain paria en käsittänyt. Sen sijaan nauroin räkäposkella aina yhtä typerälle tarinalle siitä, kuinka naiskoomikko pasko housuun aikuisena. 

 Fringe Worldin miljöö toi mieleen filmifestarit - sirkus- ja kaljateltat, festariklubi sekavine sohvaryhmineen. Jopa ihmiset oli samantyylisiä. Oi Suomen kesä, Sodankylä ja filmifestarit - ikävöin teitä! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti