2/06/2015

Aipan kanssa Adelaidessa

Kuukausi meni ja Adelaide kuvat hautautu puhelimen uumeniin. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan, joten seuraavaksi muutamia kuvia reissusta. 
Se on haalari, ei mekko.
Ostin joskus ennen Monkey Mian reissua playsuitin shortsihaalarin ja se osoittautui mitä parhaimmaksi vaatteeksi hellepäivinä. Adelaidessa ennen shoppailukierrosta vitsailin Ainolle, että vois ostaa shortsihaalarin viikon jokaiselle päivälle. Kaupoilla kierrellessä mukaan lähtikin yhden sijaan kaksi uutta haalaria, joita viimeisen kuukauden aikana tullu käytettyä lähes kyllästymiseen saakka. Onneksi Suomessa ei näin kesäisiin vaatteisiin kerkeä kyllästyä - hyvä jos on sen kolme hellepäivää kesässä.
Kuumaakin kuumempi päivä. 
Viidestä kokonaisesta päivästä Adelaidessa yksi pyhitettiin rannalla ololle ja toinen turistihommiin eli museoon ja suklaatehtaaseen. Käytiin bussisekoilujen vuoksi kahdella eri rannalla, eikä kumpikaan ollut lähelläkään Perthin tasoa. Vesi oli matalaa ja sai kahlata pitkälle, että pystyi uimaan - kiva pienten lasten kanssa - eikä komeita rantaleijonia näkyny missään. Rannoilla oli pääasiassa lapsiperheitä ja vanhuksia eli aivan eri meno entä vaikkapa Scarboroughissa. Tärkeintähän tosiaan on ne miellyttävät maisemat. 
Semmonen ranta se.
Itseasiassa koko Adelaidessa ei näkynyt sitä vertaa komeita miehiä tai ylipäätään nuoria aikuisia entä Perthissä. Kuuleman mukaan Adelaide kärsiikin muuttotappiosta nuorten aikuisten suhteen siinä missä pienemmät paikat Suomessakin. Toinen pinnallinen seikka, johon tuli kiinnitettyä huomiota oli se, että ihmiset olivat vähemmän hyvännäköisiä huoliteltuja entä täällä Perthissä.  Toisin sanoen perttiläiset taitaa olla pinnallisia ja monelle on tärkeää näyttää hyvältä. 
Rantakatu, tämä oli kivempaa aluetta entä keskusta.
Museossa oli mielenkiintoista tutustua aboriginalien kulttuuriin, vaikkakin pintapuolisesti. Jos olisi jaksanut panostaa ja lukea enemmän olisi saanut aika kattavan tietopaketin, mutta englanniksi lukeminen ei ole edelleenkään helppoa. Varsinkaan jos käsitellään arjesta poikkeavaa sanastoa. 
Viimeinen ateria Ainon kanssa. Oli hyvää.
Taisin jo aikaisemmin sanoa, että Adelaidessa parasta oli se, että Perth näyttää nyt entistä paremmalta. Harmi vain, että täällä olo aika hupenee vauhdilla, seitsemän viikkoa ja olen Sydneyssä aloittelemassa parin kuukauden reppureissua. Huis! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti