10/06/2014

Päivä 21: Perth Royal Show

Viime viikon keskiviikkona otettiin suunnaksi Perth Royal Show hostmaman, poikien ja anti-L:n kanssa (nää lausuu aunt anti, mikä kuulosti alkuun hassulta. Anti-L on maman parasystävä ja pomo). Päivä oli tukala, yli 30 astetta lämmintä ja puolipilvistä. Tiiättä semmosen tukalan helteen. 
Jättimäinen show keräsi tietenkin tuhansia ihmisiä.
Royal Show oli käytännössä kaikkea mahdollista: tivoli, markkinat, eläinnäyttely, pienimuotoinen musiikkifestivaali. Tapahtuma-alue oli käsittämättömän suuri ja joka puolella oli tungosta. 

Anti-L ja pikku-A.
 Tivolilaitteita löytyi useammasta paikkaa. Oli pelktästään pienempien laitteita, oli oma alue keskikokoisille lapsille ja oma isoille lapsille. Laitteiden seassa pauhasi samat klassikot kuin Suomen tivolissa.
Perinteisiä australialaisia ruokia.
 Yksi paviljonki oli täynnä aussiperinteitä. Oli loosseja, joissa esiteltiin eri Australian osien perinteitä ruoista ja viineistä alkaen. Erittäin mielenkiintoista t: historia nörtti.
Pikkupossut oli aika tylsiä ko ne vaan nukku.
 Useammassa hallissa oli erilaisia eläimiä. Oli kissatalo, lehmiä, possuja, alpakoita, kaikkea. Oli possujen juoksukilpailua, kamelilla ratsastusta ja alue, jossa sai pitää sylissä vauvaeläimiä. Sisäinen viherpiipertäjä on sitä mieltä, että tämä on väärin. Vaikka olihan nuo eläimet söpöjä ja possujen juoksukilpailu viihdyttävä, ei eläinten paikka ole keskellä jättimäistä tapahtumaa.
Kaiken keskellä areena ratsastajille.
Varmaan kolmasosan koko alueesta valtasi kaiken keskellä ollut nurmikenttä, jossa oli erilaisia ratsastusnäyksiä. Sisäinen heppatyttö olisi halunnut katsella heposia pidempäänkin, mutta poikia ei kiinnostanut. Ja poikien ehdoilla päivä oikeastaan vietettiin.

Royal Show oli jättimäinen tapahtuma, josta 10-vuotias Miia ois varmaan tykänny paljon. Pienen kylän kasvattina tämmöset tapahtumat on liian isoja. Liikaa ihmisiä, hälinää, kaikkea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti