11/05/2014

Päivä 52: Monkey Mia, Shark Bay

Koko reissun odotetuin paikka taisi olla Monkey Mia, ranta Shark Bayssa, johon joukkio delfiinejä on tullut lähes päivittäin 1960-luvulta alkaen.

1960-luvulla paikalliset kalastajat alkoivat jakamaan osan saaliistaan rannassa delfiinien kanssa. Pikkuhiljaa nämä delfiinit oppivat luottamaan näihin kalastajiin ja sana rannassa vierailevista kiiri muuallekin. 
 Monkey Mian delfiinit kuuluvat kolmeen perheeseen ja delfiinit käyvät enemmän ja vähemmän säännöllisesti aamupalalla rannassa. Niin sanottu ruokintanäytös alkaa aamu kahdeksan pintaan ja on ohi jo ennen kymmentä. Delfiineille syötetään noin kolmasosa päivän annoksesta, loput ne kalastaa itekseen päivän aikana.
 Yksi vanhimmista delfiineistä on 1975 syntynyt Nicky, joka on käynyt lähes joka päivä koko ikänsä Monkey Miassa. Mulla kävi tuuri ja pääsin syöttämään kalan delfiinille, ja se sattui olemaan juurikin tämä Nicky.

Monkey Miassa ehkä parasta on se, että delfiinit ei elä vankeudessa ja voivat halutessaan pysyä muualla. Koska delfiineille annetaan vain korkeintaan kolmasosa päivän ruuasta, säilyy taito selviytyä luonnossa. Delfiinien rannassa ei saa uida ja työntekijät painottikin, että ranta on delfiinien takapiha.


 Delfiinien lisäksi Monkey Miasta löytyi pelikaaneja, joita myös ruokitaan.

Rantakuvia ja haita ja rapuja tulossa myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti