11/28/2014

Se oli hai!

Täällä ne nyt viimein ovat, kauan odotetut hai-kuvat! Pettymykseksenne joudun kertomaan, että kuvat ei ole mitään huippuja koska haiden kuvaaminen on aika vaikeaa.



Haita ja muita paikallisia mereneläviä käytiin siis kattomassa Oceanparkissa eli  vapaasti suomennettuna meripuistossa. Haitten lisäksi löyty kaloja, pari kilpikonnaa, rapuja ja merikäärme. Nettisivut puhuu ekoturismista ja ilmeisen luontoystävällisesti koko paikka vaikutti toimivan - muun muassa yks kätinen(?) kilpikonna nautiskeli eläkepäivistä puistossa. 

"Älkää sitten koskeko veteen, kalat voi purra."
Oceanpark on auki ympäri vuoden ja sielä järjestetään päivittäin kierroksia jatkuvalla syötöllä. Toisin sanoen sinun ei tarvitse odotella kierroksen alkua vaan liityt mukaan missä vaiheessa vain, ja kun vetäjä on käynyt oman kierroksen loppuun, tulee toinen tilalle ja itse voit vaan sujuvasti kuunnella ja katella mukana. Yks kierros kestää noin tunnin ja sen aikana ruokitaan hait ja muut sekä kerrotaan faktoja oikeasti mielenkiintoisella tavalla kaloista.
Näitä oli kuulemma vielä edellisenä päivänä neljä, mutta muut söi yhen. En kyllä muista mitä nää on.
Nämä fisut uiskenteli altaassa, johon pikku-A pisti kätensä. 


Tämmösen rumiluksen purema on kuulemma vaarallinen.
Asiasta toiseen eli tällä kertaa haista tasa-arvoon, oon aivan yllättyny kuinka iloseksi tulin, kun kuulin että tasa-arvoinen avioliittolaki on äänestetty eteenpäin. Idioottivirne naamalla vaan mietin, että maailma on sittekki hyvä. Tai Suomi ainaki.

Eilen oman elämäni peter panina taituroin jälleen tasapainoköydellä ja keskustelin tasa-arvoisesta avioliittolaista paikallisen kaverin kanssa. Kyseinen herra ei ollut varma, missä Suomi on mutta osasi silti ihmetellä, etteikö tasa-arvoinen avioliittolaki löydy jo meidän naapurimaista Ruotsista ja Norjasta. Kysyi, että meneenkö suomalaiset Ruotsissa naimisiin. Yritin kertoa parisuhteen rekisteröinnistä, mutta sanavarasto ei riittänyt. Muutenkin puutteellinen sanavarasto esti kunnon keskustelun aiheesta - yritäppä puhua lakivaliokunnista ja muista englanniksi - mutta yhdessä ihmeteltiin, että on se kumma jos ehdotus ei mene läpi.
Tää kaveri vaan hengaili Oceanparkin pihalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti